Miben segíthetek?

„Hiába fürösztöd önmagadban,
csak másban moshatod meg arcodat”
(József Attila)

Fordulj hozzám

Pszichológiai konzultáció felnőtteknek

Mindenféle élethelyzetű és személyiségű ember megfordul nálam, akikben a közös csupán az, hogy a problémák szőnyeg alá seprése helyett szeretnének végre tudatosan előrébb jutni az életükben, és jobban érteni és kezelni az életüket és kapcsolataikat. Úgy gondolom, hogy az önmagunkba fektetett munka a legjobban megtérülő befektetés, és „fejleszteni” magunkat a lehető legkedvesebb cselekedet, amit szeretteinkkel és magunkkal tehetünk.

Az általam végzett pszichológusi tevékenység nem egészségügyi vagy orvosi tevékenység, egészségpénztáraknál nem számolható el. 

Néhány témakör, mellyel hozzám szoktak fordulni:

Milyen módszerrel dolgozom?

Holisztikus szemléletben dolgozom, rugalmasan a problémakörhöz és személyes igényeidhez igazítjuk a folyamatot. A relaxációs eszközöktől a kognitív megközelítésen át a legújabb idegrendszer-alapú traumafeldolgozó módszerekig sok minden megtalálható az eszköztáramban. 

Ide tartozik például a Brainspotting, mely a test természetes öngyógyító folyamatát facilitálva segíti a traumák, maladaptív minták feldolgozását egészen transzgenerációs szintekig, vagyis olyan érzésektől és élményektől is lehetséges meggyógyulni általa, ami nem is a saját emléked. Ezáltal rajtad keresztül már a fejlődés adódhat majd tovább, az addigi sérülések helyett.

A pszichológiai konzultáció díja 25 000 Forint / 55 perc.

Az én történetem…

Tinédzserként voltam először pszichológusnál. Az akkori, első szakításom olyan mély hatással volt rám, hogy felerősítve az addigi hiányokat, ürességérzetet és elveszettséget, végleg úgy éreztem, hogy szeretnék változtatni azon a depressziós, szorongó mintán, ami eluralta a világom. Akkoriban nem láttam értelmét az életemnek, reggelente nehéz volt rávennem magam arra, hogy felkeljek, és szinte semmi nem tudott motiválni. Annak ellenére, hogy néhány barátom mindig volt, nem tudtam, hogyan építsek ki támogató és mély kapcsolatokat.
A beszélgetések, pszichológiai ülések során rájöttem arra, hogy sokkal több minden rejlik emögött, mint a szakításom: elindultam az önismeret útján, vizsgálva saját érzelmeim alakulását, a családi mintákat, a gondolataink erejét, transzgenerációs traumákat. Erősnek és okosnak tartottam magam, aki mindent megold egyedül: és pont ezért is volt annyira jó érzés megtapasztalni azt, hogy milyen jó, ha egy másik ember segít nekem, és hogy néha nekünk évekig tartó erőlködés az, amit a másik egy mondatával átkapcsolhat bennünk. Mert az, hogy megoldhatnám egyedül nem jelenti azt, hogy nem sokkal jobb megoldani valaki mással. Hiszen mindannyiunk elemi vágya, hogy kapcsolódjunk, ezért igazán csak egy kapcsolódásban írhatjuk újra ezeket.

És lassacskán tényleg megváltozott minden. Egyre több eszközt kaptam ahhoz, hogy változzak, és hogy kilépjek abból az automata üzemmódból, ami generációk óta jelen volt körülöttem: épp elég embert láttam tönkre menni és elszürkülni a megfelelés és a szorongás hálójában ahhoz, hogy úgy érezzem, velem ez a sor véget kell, hogy érjen. Az ürességérzettel töltött órákból egyre több lelkesedéssel teli nap lett. A beforduló sírásból és letörtségből egyre több nevetés és kapcsolódás. A megfelelési kényszerből az, hogy már képes vagyok a legtöbb hibámmal együtt átölelni magam. A fejemben létező kapcsolódások és álmodozás helyett pedig megszületett az a képesség, hogy tudok nyitni mások felé, tudok kezdeményezni, és ami legfontosabb: merem megmutatni magam. Úgy érzem, hogy nekem a pszichológia eszközei rengeteget segítettek abban, hogy ma már könnyedén tudjam életem minden területén megteremteni a jóllétet. Olyan rugalmasság született meg bennem, mely mára szinte szupererőként van jelen intenzív érzelmeim, és az élet változásainak kezelésében.
Gyökeresen nem változtam meg: ugyanazzal az érzékenységgel rendelkezem, de mára már tudom, hogy ez hatalmas erő is. És sokszor ugyanúgy rosszul esnek dolgok, és nem úgy reagálok, ahogy a „nagy könyvben” meg van írva. Viszont teljesen más az, ahogy ezekből a helyzetekből visszatalálok önMAGamhoz, az egyensúlyomhoz, és teljesen más minőségben tudom élni a mindennapjaimat.
És persze minderre nem az a recept, hogy az ember (csupán) pszichológushoz járjon, hanem, hogy az élet minden szegletét legyen bátorsága megtapasztalni, és közben egy megtartó, elfogadó hozzáértő segítségével tudjon reflektálni ezekre a helyzetekre. Minél hamarabb kezdünk el magunkkal foglalkozni, annál több technika lesz a kezünkben érzelmeink kezeléséhez, örömteli társas kapcsolatok megteremtéséhez és a megfelelő célok, értelemmel teli élet választásához.
Hiszen: „A világ legnagyobb gondja is könnyedén megoldható lett volna, amikor még kicsi volt” (Lao-Ce), és miért lennénk közepesen, ha lehetünk valóban jól?

Olvasd el a velem készült interjút, hogy jobban megismerj!

Vélemények
„Ez volt az első olyan hely ahol úgy éreztem, hogy én vagyok a központban, és hogy ami engem bánt azt nem csak túlreagálom vagy hülyeség. Választ kaptam arra, hogy miért érzek úgy, ahogy és hogy mit tegyek azért, hogy ezt elfogadjam és egy jó dologgá formáljam. Ma már sikerül felismernem és kezelnem az érzelmeimet, és az ülések nagyon gyorsan segítettek abban, hogy túllépjek a problémáimon.” (V.)
Vélemények
„Nagyjából fél éve kezdtünk el együtt dolgozni. Anno, fél évvel ezelőtt egy olyan ember kezdett el járni Lucához aki szorongott, szorongásos rohamokkal küzdött, örökös megfelelési kényszere volt, ami már beteges volt, teljesen tanácstalan volt, hangulatingadozásokkal küzdött, megszólalni alig mert idegen társaságban, nem látta mar semmiben a szépet es a jót. Aztán jött Luca. Akivel elindultam az úton, ami az igazi énemhez vezet. Lucával egy konzultációs alkalom felér egy wellnes hétvégével a lelkemnek. Ahogy mondani szoktuk receptre kellene felírni. Segít meglátni újra a szépet és a jót, segít a szorongás leküzdésében, újra bizalmat fektetni a másik nem felé egy testi erőszak után. Nem akar egyik pillanatról a másikra mindent megváltoztatni, hanem szépen lassan hagyja, hogy te magad gyere rá a dolgok nyitjára. Tiszta szívből ajánlom mindenkinek, aki elhatározta magában, hogy elég volt, és változtatni szeretne.” (A.)
Vélemények
„Lucával az egyik előadása után találkoztam, akkoriban éppen egy párkapcsolati szakítás után, rengeteg tisztázatlan érzelmi kérdéssel a fejemben, annak ellenére, hogy az elmúlt években nagyon sokat foglalkoztam önismerettel. Az üléseken Luca nagyon-nagyon sokat segített, hogy végig beszélve az egyes élethelyzeteim pontosan megértsem, hogy miért vannak a félelmekkel és szorongásokkal kapcsolatos érzéseim, és ezeket megértve hogyan tudok fejlődni változni az érzelmi stabilitás, magabiztosság felé. Az ülések előrehaladtával egyre jobban megerősödtem abban, hogy mai napon már sokkal jobban kezelem az emberi kapcsolataim, jobban tudom érvényesíteni a határaim és sokkal kevesebbet szorongok érzelmi helyzetekben, döntésekben. Luca fiatal kora ellenére szerintem szakmailag nagyon felkészült, ami nekem különösképpen tetszett, hogy munkáját szenvedélyből csinálja, nagyon lelkiismeretes és mindent megtesz azért, hogy segíthessen.” (A.)
Vélemények
"Megértés és empátia, biztonságos hely a problémák feltárására, a megoldáshoz vezető út megtalálására - Luca ezt adja szakértelmével és egész lényével." (B.)
Vélemények
"A mai napig emlékszem arra az érzésre amikor tudatosult bennem, hogy segítséget "kell" kérnem különben napról napra elveszítem annak az esélyét, hogy békében éljek önmagammal, hogy még maradjon erőm szembenézni azokkal a tisztázatlan dolgokkal amiktől félek. Teljesen véletlenül hozta elém a sors Luca egyik videóját, ami a bántalmazó kapcsolatokról szólt, sajnos tudtam azonosulni az ott elhangzottakkal így igen hamar összeállt a kép/érzés a fejemben: Luca tud nekem segíteni, ő érteni fogja azt amiről beszélek, fel kell Őt hívnom. Immáron fél éve, hogy megtörtént az első ülésünk, azóta hétről hétre követték egymást az alkalmak, ahol egyszer nevetve, máskor sírva törtek ki belőlem az érzések. Luca meditációi és különböző technikái megtanítottak arra, hogy hogyan birkózzak meg önmagammal, hogy el tudjam fogadni magam anélkül, hogy mereven a tökéletességre törekednék, és, hogy a bennem élő kislányt megölelgetve, lehetek felnőtt NŐ, felülírva minden gyermekkoromból beragadt negatív történést. Örülök, hogy a sors hozzá vezetett, hálás vagyok az eddigi támogatásért és az együtt elért sikerekért az életemben. Nélküle nem ment volna. Legnagyobb szeretettel ajánlom!" (A.)
Vélemények
"Lucát egy évvel ezelőtt kerestem meg, nem sokkal édesanyám halála után. A mérhetetlen fájdalom és gyász mellett akkoriban pánikbetegség és folyamatos szorongások gyötörtek, benne voltam egy olyan közösségben, ahol nem éreztem jól magam, nem mertem/szerettem új helyekre, emberek közé menni. A gyász-feldogozás folyamatában Luca végig fogta a kezemet, az alkalmaink olyan biztonságérzetet adtak, amit magammal vihettem a mindennapokba. A pánikbetegséget leküzdöttük, elhagyhattam a gyógyszeres segítséget. Jobb és szorosabb lett a kapcsolatom apukámmal, leszoktam a dohányzásról, végre bemertem vállalni egy kiskutyát, ami új közösséget, új lehetőségeket ad, kipróbáltam magam több csoportos órán és hobbiban. Mögöttem van egy tanfolyam, szert tettem egy új szakmára és mostmár nem csak külsőleg hanem lelkileg is célom a folyamatos fejlődés. Mit adott/ad tehát nekem a terápia? Egy szóval, röviden: szabadságot. Szabadságot abban, hogy az érzéseim rendben vannak, hogy a szorongás nem ellenség és hogy ami egyszer még motivál vagy boldoggá tesz, nem baj ha később már nem hozza ugyanazt. Megtanultam határokat húzni a közeli kapcsolódásaimban és a munkám során, önmarcangolás nélkül nemet mondani arra ami nem esik jól. Ugyanakkor sokkal magabiztosabban fordulok új emberek felé, szívesen csatlakozok be közösségekbe és úgy keresem az utam, hogy közben már nem félek mit gondol majd rólam a családom, a barátaim vagy akikkel együtt dolgozom. Bár még rengeteg szituáció van amiben fejlődni szeretnék, de büszkén elmondhatom hogy megtanultam befelé figyelni és bízni saját magamban és olyan tartalommal megtölteni a hétköznapjaimat amik örömet okoznak. Az egyik legszebb dicséret amit Lucától kaphattam (miután megjegyeztem mennyivel könnyebben mennek a hétköznapok), hogy nem a helyzetek lettek ennyivel egyszerűbbek, hanem az én képességem nőtt a negatív dolgok elbírására. " (H.)
Previous
Next